ГДБОП приема за руско ''хибридно мероприятие'' съобщението за пиратски софтуер и порно в български министерства

OFFNews 07 декември 2019 в 14:10 7004 3

Снимка mvr.bg

Явор Колев

Това са данни на руски сайт. Касае се за едно хибридно мероприятие. Не се учудвам, че инструмент е лице, обвиняемо за кибертероризъм, заяви пред Нова телевизия ръководителят на специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев.

Коментарът му е по повод публикацията на хакера Кристиян Бойков на списък с IP адреси на компютри в държавни институции, за които се твърди, че са теглили пиратски софтуер, филми от торенти и порно съдържание.

Това е случай, който внимателно ще бъде проверен - тъй като не можем да се позоваваме на руски сайт, който има претенциите да защитава правата на американски компании, които са от творческите индустрии, заяви Явор Колев.

Няма информация, че в министерството на отбраната и в министерството на транспорта се използва нелегален софтуер, категоричен е ръководителят на специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП.

Държавната администрация е с напълно легализиран софтуер от повече от 20 години, каза още Явор Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

08.12 2019 в 04:25

:)))

5355

1

Кики

08.12 2019 в 03:22

За разлика от Колев, аз вярвам в твърдението на руския сайт. И не защото е руски, а защото в министерствата масово са назначени привърженици на ГЕРБ, които вероятно не са компетентни по предмета на дейност, но по гепсън - да, истински ювелири.