ГДБОП: Никъде не е спиран интернетът

ОFFNews 15 юни 2019 в 11:29 3263 2

„Интернет има в градовете Петрич, Сандански, Бургас и Кърджали. В Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил се твърди, че разпространената интернет услуга е била спряна. Не са изземани устройства, които имат отношение към осигуряване на свързаност на потребителите. И в момента в голямата част от проверяваните дружества има доставка на интернет. Нямам представа каква е причината в градовете Гоце Делчев, Дупница и Кюстендил да няма свързаност с интернет”. Това заяви Явор Колев, началник отдел „Киберпрестъпност”, на брифинг на ГДБОП за акцията срещу кабелното пиратство.

Той допълни, че при акцията са били иззети само устройства, които имат отношение към разпространението на телевизионни програми. Легалната дейност на операторите по разпространение на интернет не е била засегната.

„Нашата работа продължава по противодействие на престъпленията срещу интелектуалната собственост и други престъпления, свързани с това нелегално разпространение“, допълни той. В момента се извършват проверки на голяма част от кабелните оператори по отношение на авторските права. В тези проверки са включени както представители на отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП, така също и представители на Министерство на културата, КРС, НАП.

Има образувани досъдебни производства, иззети са доказателства, техника и документация, делата са по два текста - за данъчни, финансови престъпления, а също и за престъпления срещу интелектуалната собственост, ще бъдат повдигнати обвинения срещу управителите на тези дружества", поясни Явор Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12000

1

Luky13

15.06 2019 в 13:46

СТИГА ЛЪЖИ!!! ГДБОП винаги са били служба ,насочена не да пази законността, а да разпределя бизнеси и капитали към правилните хора ! И сега целта на акцията е именно това - да бъдат принудени обикновените потребители -клиенти на кабелните оператори ,да преминат към услугите на "правилните операторит" (ВИВАКОМ най-вече). Така се съсипва бизнеса на местните кабелни оператори, за да може да бъде иззет на безценица от собствениците им. В петрич има и друг кабеле оператор, при който 90 % от програмите са пиратски, но той не бе засегнат , а само мрежата на Вега, при която дори да има нелицензирани програми ,те са под 10 % . ЗАЩО ? Може би -защото собственика на другата кабелна телевизия е общински съветник, подкрепящ ГРОБ ? За съжаление и прокуратурата е нищо повече от острие на полу прикритите мафиотски структури ,окупирали държавата .Арнаудова е от Сандански и много добре знае кои програми и от кога се предлагат в кабелната Така че -спрете да хвърляте прах ,а се разкарайте най-после.