Гастербайтери задръстиха "Капитан Андреево"

offnews 20 август 2016 в 18:40 6524 1

Огромна е опашката на ГКПП "Капитан Андреево", образувана предимно от коли на гастербайтери, съобщава БГНЕС. Трафикът по другите пунктове с Турция също е силно затруднен. 

Само за последното денонощие на вход от Турция на "Капитан Андреево" са минали над 4 200 автомобила с над 22 000 пътници.

Опашката от турската страна стига до 8 километра. В подобна ситуация изпадат почти всички, които пътуват от Турция към България. По груби сметки минималното чакане тези дни е поне 3 часа.

Връщането на турските гастарбайтери към Западна Европа изкара на плаца всички служители на гранична полиция и на митниците. „Работим на пълен капацитет и всички работни места са отворени. Петък може да се каже, че е най-натовареният ден, тъй като се стараят да се приберат до неделя, в понеделник да са по работните си места”, обяснява Емил Гочев, началник ГКПП „Капитан Андреево”.

Трафикът е интензивен по всички пунктове с Турция. Дори и заобикалянето през Гърция не помага. Там опашките от чакащи леки коли също са километрични. Засега проблеми с тежкотоварния трафик няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови