Гарелов: Наказанието ми беше прекомерно

Последна промяна на 18 март 2017 в 11:27 3558 4

Снимка бТВ

Наказанието ми беше прекомерно. Това заяви журналистът Иван Гарелов за освобождаването си като медиен съветник на министър-председателя Огнян Герджиков.

Причината за това бе, че в телевизионно предаване Гарелов защити водача а листата на БСП в Хасково Елена Йончева в развилия се скандал с Бойко Борисов. За случилото се Герджиков обясни, че с действията си Гарелов е нарушил правилото за неутралност на служебното правителство в предизборната кампания, предаде бТВ.

Гарелов подчерта, че седмица по-рано е защитил друг свой колега - Тома Томов и затова е получил поздравленията на служебния министър-председател. „Тогава обаче не споменах Бойко Борисов“, добави той.

По думите му, защитавайки Йончева, е бил предизвикан от опонента си и е споделил свои мисли за лидера на ГЕРБ, продиктувани от позицията му на наблюдател.

По-късно, според Гарелов, Борисов е изпратил текстово съобщение на Герджиков, в което бившият премиер твърдял, че служебното правителство е срещу него. 

"Дали този есемес е повлиял на служебния премиер, или не, е негова работа", заяви Гарелов.

Той разказа още, че му е било предложено да си подаде оставката, но той е предпочел освобождаването, за да се видят мотивите и хората да преценят за какво става въпрос.

За служебния премиер каза, че към него изпитва добри чувства и го уважава. Той си има свои правила и действа според тях, аз имам мои собствени правила и морал и мисля, че случаят надхвърли предизборната борба. Той е за съдбата на един журналист. „Ако на един журналист убиеш биографията, е по-лошо от това да го убиеш физически“, каза Гарелов.

Гарелов призна, че чувства голяма колегиална подкрепа след случилото се.

За двата милиона лева, за които се говори, че са платени на френското разузнаване покрай Йончева, Гарелов заяви, че, доколкото знае са платени от България на Франция за освобождаването на българката Данка Панчова, работеща за френска хуманитарна организация, отвлечена в Сомалия.

"Парите не са платени от едното разузнаване на другото, те не си разменят пари. Ако е имало такива контакти между разузнаванията, те са били на официално ниво, не е имало нужда да се намества и журналистка Йончева", допълва той.

По думите му връзката на Елена Йончева в случая е, че по това време е била в Сомалия, за да снима филм за сомалийските пирати.

"Питах я и аз, не е работила за разузнаването", каза Гарелов.

По думите му Борисов е в безизходица по този скучай и най-добре би било сега да се извини, не да чака съда. След изборите да прецени дали не е по-добре да се оттегли на поста почетен председател.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31595

3

Denis Rizanov

18.03 2017 в 12:28

ОБЕКТИВНОСТТА Йончев! ОБЕКТИВНОСТТА трябва да вашта мама и тати! Пропуснеш ли я, както си направил този път - изтичаш в канала.

да се чете

ОБЕКТИВНОСТТА Йончев! ОБЕКТИВНОСТТА трябва да Е вашата мама и тати! Пропуснеш ли я, както си направил този път - изтичаш в канала.

31595

2

Denis Rizanov

18.03 2017 в 12:27

Два важни пункта от казаното от Гарелов, единият ЕСТЕСТВЕНО, УСЛУЖЛИВО ПРОПУСНАТ ТУК!

1. "Малко съм засегнат от случилото се, защото ми се струва че наказанието ми бе прекалено силно. Спомням си, че седмица по-рано в същата телевизия защитих Тома Томов, но тогава Герджиков ме поздрави. Тогава обаче не споменах Борисов."

2. „Ако на един журналист убиеш биографията, е по-лошо от това да го убиеш физически“


ОБЕКТИВНОСТТА Йончев! ОБЕКТИВНОСТТА трябва да вашта мама и тати! Пропуснеш ли я, както си направил този път - изтичаш в канала.