Гайтански иска 24 имота срещу къпалнята ''Мария Луиза''. Борис Бонев: Вълча наглост!

OFFNews 26 юли 2023 в 15:26 6762 4

Къпалнята Мария Луиза

Снимка Архив

Бизнесменът Румен Гайтански е поискал срещу своя мажоритарен дял акции в къпалнята "Мария Луиза" да получи от Столична община 24 имота. Това става ясно от писмо, което Гайтански е изпратил ръководството на общинското дружество "Софийски имоти" и до кмета Йорданка Фандъкова. 

Вълча наглост! София може да бъде ощетена с поне 100 000 000 евро! Къпалнята Мария Луиза, която от 20 години тъне в разруха, да бъде върната на София, но срещу 24 общински имота с потенциал за реализиране на 100 000 кв. м разгърната застроена площ на цена поне 100 млн. евро Това нахално искане отправи Румен Гайтански-Вълка към общинския съвет, коментира общинският съветник Борис Бонев във фейсбук. 

Гайтански иска 12 парцела в района на метростанция  "Г.М. Димитров" с обща квадратура над 17 декара, терен над декар на бул. "Черни връх" и още имоти в район Слатина, общо около 14 дка. 

Г-н Гайтански, който не инвестира нито лев в къпалнята "Мария Луиза" и в притежавания също от негова фирма Летен театър в Борисовата градина, е поискал 32 дка от Столична община. Моля общинските структури, които ще разглеждат писмото на г-н Гайтански, много внимателно да преценят неговата адекватност", призова Бонев на заседанието на градоустройствената комисия в общинския съвет.

С писмото първо ще се занимава работната група, която е ангажирана с казуса за къпалнята в Борисовата градина.  

Същевременно днес следобед председателят на СОС Георги Георгиев излезе с позиция по казуса, която гласи:

"Жегите определено не се отразяват добре на някои общински съветници. А в комбинация с наближаващите местни избори – водят до истерии.

Днес общинският съветник г-н Бонев е написал във фейсбук профила си, че управляващото мнозинство от ГЕРБ се готвело да даде десетки общински имоти на Румен Гайтански в замяна на акциите му в къпалнята „Мария Луиза".

Единственото вярно в патетичния текст на Бонев е, че Гайтански е поискал от съвета ако няма да изкупи акциите му в къпалнята, то да ги замени с имоти. Писмо, което лично препратих веднага на общинските съветници, вкл. и на Борис Бонев.

Преди 5 месеца именно г-н Бонев предложи общината да си изкупи къпалнята обратно. Тогава му отговорих, че за нещо, което е подарено преди 20 години с бандитски схеми на частни фирми, няма как сега да платим още десетки милиони левове от данъците на софиянци. Втори подарък няма да има и София няма да плаща откуп. Нищо в позицията ми не се е променило!

Апелирам към всички мераклии за власт да пият повече вода в жегите и да не всяват паника с фалшиви новини. София може и заслужава много повече от евтини сценки и измислени герои."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

4

Анализи

27.07 2023 в 00:49

Минава им времето на мутрите като тоя. Май ще пие една студена вода.

-1974

3

Владè

26.07 2023 в 23:51

Ха ха ха ха,га га га, гаетанскийййй вие крив. Памдъкова е света вода, оня е вълк,а она е мачé горко. Боунефффф е салватор на софията( кочината) .
Кмет от десето, гербаджиите се целуват с руснаците, танасов цака що не му е на кеф, мутрифановата оргазма...Бъгарина цепи ракийка, дърпа смрадливка и се татуира,после се снима в кенефа с айфоня и се кефи що е велик, тъй и бъгарката.
На председателя (президент) православните скотове му набиват канчето, а той мучи,йотивата клечи като за с****е пред сластни попчета, бизмисот върви, паръ има, а бъгъ избирателЯт плаща,плаща,плаща. Плаща жълти павета, плаща на плагиати академици, на комунисти и социалдемократи, на баш бъгаре възрожденци и на подставени македонисти, още чака дедо му иван и плаче за некойси бай тошо ( дето си търкал дупето по овцете след " по нужда " .
Бедна бъгарийка. Народ без бъдеще. Пропаднала държава. Затихваща популация. Изперкан ген. Пагани.Бвзбожници.
Здравей България.

12078

2

edin slep

26.07 2023 в 17:04

Дано умре тази гад, очите му след година ще са пълни, навеки

14469

1

случайно прочетох

26.07 2023 в 15:53

За какво са му още 24 имота? Да съсипе и тях?
Или да ги продаде?
С пари не може да си купи нито младост, нито красота, нито акъл....

 
X

Да помогнем на украинските деца!