ФРГИ търси новите граждански лидери

OFFNews 27 февруари 2019 в 19:41 2333 0

Отворен е конкурсът за набиране на участници в Инициативата за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).

Инициативата ще подкрепи развитието на 60 нови лидери на граждански организации, в следващите 6 години. Участниците в проекта ще получат достъп до обучения и последваща подкрепа от ментори, които са утвърдени лидери на национални организации (НПО), журналисти, специалисти по маркетинг и публични комуникации, фъндрейзъри и прависти.

Конкурсът е насочен към представители на граждански организации на възраст до 35 години и с опит между 1 и 3 години в гражданска организация. Участието в него става чрез изпращане на необходимия пакет документи за кандидатстване на електронен адрес: [email protected] в срок до 15 март 2019 г. Подробни указания за кандидатстване, вижте тук.

Участниците в обучението ще бъдат избрани от екипа на ФРГИ въз основа на следните критерии: съответствие с формалните изисквания, оценка на мотивацията за развитие в сектора и преференция - ако кандидатът владее английски език, има опит в управлението на проекти и е представител на НПО от необлагодетелстван географски райони/или НПО, създадено от представители на уязвими групи.

Кандидатите ще бъдат информирани за резултатите от конкурса до 22 април 2019 г.

Кандидатствай

Инициативата е в отговор на все по-нарастващите предизвикателства към представителите на гражданските организации. Ако все още не сте решили дали да се включите, вижте още три причини тук.

Проектът „Инициатива за изграждане на бъдещо поколение граждански лидери“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014–2021 г., финансиран от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови