Фондация дава по 200 лева, ако си кръстите детето Аспарух или Кубрат

OFFNews 22 май 2017 в 12:16 26028 6

Българската фондация "Въздигане" дава по 200 лева на родител, решил да кръсти детето си с име на български владетел. Кампанията бе обявена във Фейсбук и освен парично поощрение, хората ще получат и комплект комикси с български владетели, детска енциклопедия на България, тениска с лика на владетеля, на който е кръстено детето и две книги за Хан Кубрат. 

Освен описаните във Фейсбук имена, родителите могат да избират и между други, одобрени от фондацията, като например Тервел и Вълчан, разказаха от "Въздигане" пред OFFNews.

Кампанията върви от декември, но за момента все още никой не се е възползвал от нея. Все пак обаче има родители, които са изпратили бъдещата дата на раждане на децата им и са дали заявка за участие. От "Въздигане" добавиха, че подготвят и списък с женски имена.

"Въздигане" е създадена от група група ентусиасти за запазване на бългаския дух и култура, споделят от самата фондация.

"Решихме да не чакаме положението в страната да достигне до точка от която няма връщане, а да обединим усилия и се погрижим за духа в нашата страна. Зад фондацията стоят обикновенни българи, на които им пука за България", казаха от "Въздигане" пред OFFNews.

Сега имат и кампания за изграждане на паметник на ген.Никола Иванов в Свиленград. Монументът ще бъде открит на 5 октомври.

"Въздигане" са си поставили и голяма цел да изградят паметник на хан Кубрат и синовете му. Те искат да го поставят в Малая Пересчепина, Украйна, но "ако не стане там, ще го направим в България", казват още от Фондацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

6

200 леа? Гебаджиите дават повече, ако кръстите на Бащицата.

29216

5

Лопе де Вега

22.05 2017 в 15:18

За останалия текст не съм споменал и дума. Имам се за човек, който разбира от ирония, майтап и ташак, но това "Й" срещам толова често, че вече наистина ме дразни. Ако е било преднамерено - извинявай, не съм схванал идеята.

Поздрав!

14048

4

voododoll

22.05 2017 в 14:48

До #3 Целият ми пост е пълен с правописни грешки, съвсем целенасочено. Както и инициативата е пълна с тъпотии съвсем целенасочено!

29216

3

Лопе де Вега

22.05 2017 в 14:16

Аспарух, Исперих или Испор? За Кубрат да не говорим.

@ 2 Ву, му, момченце, ИДЕИ! без "Й" на края! В множествено число няма дума с и-кратко накрая! Писна ми от тея!

Поздрав!

14048

2

voododoll

22.05 2017 в 13:42

Айде сага пот строи сичкуто новороден ром, ше са каа Хаспарух и Кубрат.

Аман от глупави идей!