Февруарските протестиращи пак излизат на улицата

Лилия Христова 06 февруари 2014 в 16:55 6766 16

Февруарските протестиращи пак излизат на улицата

Участници в миналогодишните февруарски протести отново излизат на улицата, съобщи БНР.

Протестът ще се проведе в 12 ч. в неделя пред сградата на Столична община. Протестът ще премине в шествие, което ще премине през сградата на Народното събрание и ще продължи до градинката срещу Военния клуб.

Причина за недоволството на гражданите отново са непосилните режийни разходи през зимните месеци. Активистите са на мнение, че въпреки миналогодишните протести нищо реално не се е променило.

Демонстрантите се заканиха, че в знак на недоволство ще изгорят публично сметките си за ток и парно. Те ще представят исканията си, сред които са индивидуални договори с "Топлофикация", "Софийска вода" да премине към Столична община и цената на водата да бъде намалена.

"Виновниците за това, което се случва в България, имат имена, жилища, адреси. Ние ще ходим пред техните жилища и ще ги притесняваме там, както те вкараха частните съдебни изпълнители в нашите жилища. Това ще бъде една серия от протести, които ще продължават", обяви пред БНР Дончо Дудев, един от организаторите на протестната демонстрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!