Февруарските протестиращи пак излизат на улицата

Лилия Христова Последна промяна на 06 февруари 2014 в 16:55 6014 16

Февруарските протестиращи пак излизат на улицата

Участници в миналогодишните февруарски протести отново излизат на улицата, съобщи БНР.

Протестът ще се проведе в 12 ч. в неделя пред сградата на Столична община. Протестът ще премине в шествие, което ще премине през сградата на Народното събрание и ще продължи до градинката срещу Военния клуб.

Причина за недоволството на гражданите отново са непосилните режийни разходи през зимните месеци. Активистите са на мнение, че въпреки миналогодишните протести нищо реално не се е променило.

Демонстрантите се заканиха, че в знак на недоволство ще изгорят публично сметките си за ток и парно. Те ще представят исканията си, сред които са индивидуални договори с "Топлофикация", "Софийска вода" да премине към Столична община и цената на водата да бъде намалена.

"Виновниците за това, което се случва в България, имат имена, жилища, адреси. Ние ще ходим пред техните жилища и ще ги притесняваме там, както те вкараха частните съдебни изпълнители в нашите жилища. Това ще бъде една серия от протести, които ще продължават", обяви пред БНР Дончо Дудев, един от организаторите на протестната демонстрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2014 в 22:24

е как бе, нали орехчо увеличи заплатите, пенсиите, намали сметките, има политически и икономически прогрес? нали за това гласувахте за него? а лидерите на февруарските протести миналата година не бяха ли активисти на БСП? каква промяна очаквате от комунисти, не разбирам?!

07.02 2014 в 22:16

samo tezi mom4eta znaiat to4no kakvo da napravat i se nadavam da yspeiat sas tah sam smelo napred

07.02 2014 в 02:06

... до леля Пена:
Българите не подозират, че на улицата в Гърция протестира целият гръцки народ, от ученици до пенсионери, включително и инвалиди. По никакъв начин не се забелязват признаци на пренасяне на гръцките протести в България, въпреки, че българите са в много по-тежко икономическо положение отколкото редовия грък. Докато в България минималната заплата е 135 евро, в Гърция тя дори и след орязването и е 586 евро, но това някак си не стига до умовете на българите. Те дори изпитват злорадство и едва ли не щастие от случващото се в Гърция. Българите са убедени, че редовите гърци са виновни за натрупването на въпросният неизплатим дълг и ще трябва да си понесат последствията. Те не виждат в случващото се опит за заробване на цяла една нация, а просто получаване на заслуженото. Българите никога не биха проумели, че протестите в Гърция са една адекватна обществена реакция, на едно общество образовано в ценностите на истинската демокрация, защото както споменах по-горе българите са идейно неграмотни.

Освен, че са идейно неграмотни, българите не биха могли да се противопоставят на осъществяването на нашите интереси поради своята бедност, дезориентираност и стрес. Въпреки, че са най-бедните в Европа, голяма част от тях попадна под властта на банките, чрез тегленето на кредити за щяло и нещяло. Веднъж взели кредит, те се превърнаха в тотални роби на системата. Неспособността и затрудненията които срещат да погасяват кредитите си им се втълпяват като собствени грешки и им се насажда чувство за вина и малоценност, а от там те губят и малкото вяра в собствените си сили и възможности. Те не могат да осъзнаят, че са станали жертва на измама от страна на финансовите институции, които едностранно определят и могат да изменят както си искат условията по отпуснатите заеми. Вместо да въстанат и да се противопоставят бурно, като общество на въпросната въпиюща несправедливост, те се затварят в собственото си нещастие и чувство за вина.

06.02 2014 в 22:04

Февруарските, а ? Кой го каза това?
"Разделяй протестиращите и ги овладей"

Аман от елементарни номера

06.02 2014 в 20:52

за мене АБВ е единствено и само предпоставка за неограничено пазаруване на "циганския" вот. БСП все пак са длъжни да спазват някакво "приличие" за пред Европа! Но неустоимият чар на Гоцевите "идеи" + невероятната избирателна активност (предизвикана от Референдума)... отварят широоооко вратата ... и БГ социалистите завеждат най-многобройната(обединена по пътя) червена група меринджей-ци в ЕП...
... победителите не ги съдят... дори и в ПЕС

06.02 2014 в 20:20

Село от 1000 души със среден доход от 200 лева на месец, дават 1 000 000 - един милион за бюджета на държавата. Но колко получават, МЕТРО ЛИ, ПЪТИЩА ЛИ, ПРИЛИЧЕН ТРАНСПОРТ ЛИ, ИЛИ КАКВО????????????????????????????????????????? ДЯСНОТО Е КРИПТОФАШИЗЪМ

..иначе е добре гласуването да е с отрицателен вот, не-хденето да се гласува значи одобрение за всички.

Ето какво е капитализма. Световният капитализъм има пет работника (примерно) - потребители. На тези работници се дават купони за да купят 20% от производството. Но световният капитализъм консумира само 20% от производството. Значи артисват 60% от стоката, и тя може да се развали. Тогава световният капитализъм дава още купони(пари) но на кредит, за да може работниците да купят цялата стока. И така паричният капитал на световният капитализъм е даден на кредит. НО КАКВО СЛЕДВА??


Сега най-развитият сектор в България е зърнопроизводството, той е най финансиран от субсидии, и сега в кризата увеличи износа на България. На ниво на най-развитите държави е. Ако това го правихме от 1990та до 2000 та, с всички сектори, щяхме за десет години да стигнем Германия. Така е направено икономическото съвземане на ГФР след войната. Що е трябвало да чакаме ЕС, и без това сега даваме повече пари на ЕС, отколкото тя уж ни дава. Танов казва, че сега събираме 100 милиона от митниците и ги даваме всички на ЕС. Така че сме загубили и митническите си постъпления, и даваме 1 милиард на ЕС от бюджета на държавата ни, а има и бол внос от ЕС - за сметка на износа ни. Сега МВФ казва че ще се оправим след 50 години, нещо което със сигурност са го казвали на Индия и Африка преди 50 години-Да се обединим за: 30% от БВП на зает - да е минималната заплата, ако данъците за бизнеса са като в демократичните страни - тогава 25%. Пълни мажоритарни избори чрез 10 района, и първите 10 по гласове - да са народни представители, с машинно гласуване, и бутон с отрицателен вот - дори за всички. И по жребии да се избират още 40 народни представители.


В редица градове въстанията протичат под лозунга „Хляб! Смърт на прекупвачите!“. Въстаналото население изземва хляба, завладява местните кметства и изгаря документите, съхранявани там. Впоследствие в градовете са създадени нови изборни органи на властта — общини, установява се кметската длъжност в Париж и е създадена нова въоръжена сила - Националната гвардия.

Въстаналите селяни изгарят замъците на господарите си и взимат земята им. В някои провинции са изгорени или унищожени около половината имоти. Тези събития през 1789 г. получават името Големия страх — на френски: Grande Peur).


(промените винаги стават - когато изборът е гладна смърт или просто смърт - с надежда за промяна)


06.02 2014 в 20:02

... ужасяващият съдия - изпълнител Милен_франкенщайн_Бъзински е въвел следната технология. Със съдействието на (аз знам за двама) по-млади юристи е регистрирал повече от 30 фирми за "юридическа" помощ. Когато в лапите им попадне нечий дълг, дългът се раздробява между фирмите (минималната сума по която може да се предяви изпълнително дело е 50 лв.). Делата се насочват към неговия офис. По всяко от делата за дължими 50 лева се надчисляват в пълен размер разноски по делото и адвокатски хонорари и т.н.
Търгашите в храма на Темида... Господ да ги убие!

06.02 2014 в 20:00

Аз викам вече да ги изринем тия алчни гадове.

06.02 2014 в 19:54

лЮберал, Топлофикация е към общината (за водата не съм наясно в момента, но ще проверя, пак общината е сключила договора) и затова оттам започва протеста. Никога няма да изплуваме и да променим нещо, щом не искаме да се обединим. Много неприятна компания се е събрала тук, имам предвид коментарите.

06.02 2014 в 19:50

Желая им успех!Проблемът не е в разходите за ток и парно, а в приходите от заплати, които са жалки и малки заради корумпираната система, окрадената икономиката и шуробаджанщината на "нашите" хора. Когато юни протестирахме за това, тия от януари си мълчаха. Сега и да искам, вече няма как да им помогна. Ориентирах се към куфарчето, багажчето и терминалчето. В момента нито тока ми е скъп, нито парното. Не може да сте болни от тумор в мозъка и да се лекувате с аспирин, щото ви боли глава. Щом смятате, че проблемът ви се свежда само до сметката за парно, скачайте и кудкудякайте всяка зима и най- вече се молете да е по- топла.