Фестивал в чест на Боян Петров, откриват улицата на името на алпиниста в София

OFFNews 14 май 2022 в 08:57 2562 1

Боян Петров

Снимка Архив

Улица в "Манастирски ливади" ще носи името на Боян Петров

„Сънифест“ – фестивал в чест на алпиниста Боян Петров организира днес столичният район Триадица в кв. "Манастирски ливади-изток". Официално ще бъде открита улицата на името на алпиниста, решението бе взето от СОС през ноември миналата година. 

Инициативата за ул. "Боян Петров" бе по идея на местната общност в "Манастирски ливади", улицата е с гледка към Витоша. Алпинистът изчезна през 2018-а година в Хималаите при опит да изкачи връх Шиша Пангма. Въпреки издирвателните операции, неговото тяло така и не беше намерено и така алпинистът остана завинаги в планината на 45-годишна възраст.

На феста от 16:00 до 18:00 ч. ще има любопитни презентации на Националния природонаучен музей, Националната асоциация на децата с диабет, Клуб по алпинизъм „Вертикален свят“ и „Биоразнообразие“, свързани с живота и каузите на Боян Петров. 

Официалното откриване е в 18:00 ч, а от 19:00 ч. за доброто настроени е на хората ще се погрижат групите „No more many more“ и „Hug or handshake“, съобщават от район "Триадица". 

През целия ден улицата ще бъде пешеходна и за колела и тротинетки. Поляната до нея пък ще е на разположение за игри и пикник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови