Фелдшер изроди близнаци в линейка

OFFNews 26 октомври 2018 в 09:27 3413 2

Фелдшер от Стражица, Великотърновско, изроди близнаци в линейка, съобщиха от Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.

Историята се разиграла късно снощи в сряда вечерта, а родилката не е знаела, че в утробата си носи не една, а две рожби.

Точно тук се появява и медицинското чудо - медикът успява да даде живот на две здрави бебета в извънболнични условия. В медицинската практика раждането на близнаци се смята за рисково и много акушер-гинеколози не поемат риск да израждат такива родилки дори в болнични условия. Вместо това най-често се прилага секцио.

Това е четвъртото израждане на фелдшера от спешна помощ за тази година.

Екипът, който е помогнал за раждането на близнаците, заедно с фелдшера, искат да останат анонимни, съобщават от асоциацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

2

безпартийна

26.10 2018 в 12:22

Браво на фелдшера, честито на родителите.

6145

1

kokoten

26.10 2018 в 09:44

...ей,провихте с тия близнаци....той,фелдшера,за това е учил,освен това раждането на две деца(да са живи и здрави)от по кило и малко не е чак такъв проблем,понеже са маломерни излизат доста бързо.....излизат,поемаш връзваш пъпа,повиваш и си готов(като да направиш палачинки,ако не знаеш как,не става)....