Фандъкова уволни зам.-кмета Тодор Чобанов (обновена)

OFFNews 29 април 2021 в 10:36 15641 1

Зам.-кметът по култура, образование и спорт на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов е освободен от длъжност със заповед на кмета Йорданка Фандъкова, съобщиха от "Московска" 33. 

До назначаването на нов зам.-кмет управлението на направление “Култура, образование, спорт и младежки дейности” временно ще бъде изпълнявано от зам.-кмета по социални дейности г-жа Албена Атанасова. 

Под негово ръководство чувствително се забавиха проекти - за реставрация на банята в "Овча купел" и за банята в "Горна баня", обясни Фандъкова отстраняването на Чобанов. Тя уточни, че е поставила конкретни срокове заради поети ангажименти към столичани. Процедурата за банята в "Овча купел" е прекратена и ще бъде обявена отново другата седмица, допълни кметът. По думите ѝ няма финансови загуби от забавянето на проекта. 

Фандъкова бе категорична, че трябва да се работи по-активно и динамично и Чобанов ще бъде сменен от човек, "който да е много енергичен, да може да представя много по-активно културните събития в София и богатия културен календар на общината, за да привличаме нови публики". С доц. Чобанов ще продължим да работим заедно в сферата на археологията, каза още столичният кмет. 

Тодор Чобанов е историк по образование и беше зам.-министър на културата от 2009 г. до 2011 г. при Вежди Рашидов. От 2012 г. е в екипа на Фандъкова като зам.-кмет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1806

1

Nick Ivanov

30.04 2021 в 05:58

Данка започна да гори бушоните, защото скоро ще им се иска сметка за мюшериите с парите на общината. Това момче като го гледам е сложено за подписвач там, при всяка подобна обществена поръчка се раздвижват плъховете от общинските съвети, за да я спуснат на роднини и познати. Ако процедурата е била опорочена и спряна, трябва да се каже ясно какви са били мотивите за подновяването й?