Фандъкова: Стойте си вкъщи, да помогнем на лекарите, за да не избират кого да лекуват

OFFNews Последна промяна на 20 март 2020 в 09:22 1451 2

Здравните заведения в София имат най-голям капацитет, но той е ограничен и няма да е достатъчен в случай на масово заразяване. От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират. 

Това предупреди столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. В обръщение към гражданите на столицата тя призовава възрастните хора да не излизат, родителите да не водят децата си на детските площадки, а младите да не ходят на откритите спортни площадки. 

В обръщението си Фандъкова заявява: 

Уважаеми съграждани, в последните часове разговарям с десетки софийски лекари, които настояват за по-строги мерки, с които да ограничим разпространението на вируса в града ни.

Да, нашите здравни заведения имат най-голям капацитет, но той е ограничен и няма да е достатъчен в случай на масово заразяване. От нашата дисциплина и лична отговорност зависи да ограничим заразата, така че да дадем на нашите лекари възможността да лекуват всеки, а не да се налага да избират.

Аз разбирам и споделям тревожния глас на нашите лекари. Те в момента поемат тежките случаи и се грижат за болните. На тях разчитаме да спасяват живота ни и сега е наш ред да им помогнем, защото ние сме техният екип. Нашата отговорност е техният успех, а успехът е животът.

Обръщам се към възрастните хора – останете си в къщи! Вашите деца и внуци с радост ще отделят от времето си, за да имате храна и лекарства. За тези, които са сами, екипи на общината доставят стоки от първа необходимост в домовете им.

Моля всички, родители и млади хора, не посещавайте детските и спортни площадки в парковете и градините.

Днес, в деня на първа пролет, когато времето ни обещава топли слънчеви дни, Ви моля, да останете вкъщи.

С дисциплина, самоограничения и отговорно поведение можем да предотвратим налагането на много по-строги мерки в града ни, каквато е пълната карантина, която виждаме в италианските градове и вече в Банско. Заедно с националния щаб имаме готовност и за по-твърди мерки, при разрастване на случаите в града ни. 

От вчера заедно с полицията, районна прокуратура и здравни медиатори предприехме засилени мерки за информиране на гражданите в ромските махали на София.

Продължаваме дезинфекция около големите болници, в кварталите, на пешеходните подлези и пазарни площадки.

Да бъдем отговорни и заедно ще се справим!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8392

2

мгергов

20.03 2020 в 16:38

Права е, нека вместо да ръкопляскаме на лекарите, да им помогнем, оставайки си вкъщи.

11009

1

случайно прочетох

20.03 2020 в 12:49

И тая ли ще ми ръси мозък?
 
X