Фандъкова: София влиза в престижни световни класации, развиваме се бързо

OFFNews 17 септември 2016 в 15:19 8863 1

"София се развива все по-бързо. Влиза в престижни международни класации. Печели признания. Зад всичко това стои един голям двигател – София с нейните хора", заяви кметът на града Йорданка Фандъкова по време на церемонията за официалното издигане на знамето на столица пред храм „Света София”, съобщи „Фокус”.

„Всяка стъпка напред се дължи на всеки от вас, който работи, учи, възпитава децата си, живее тук. Личното усилие на всеки да успява, да продължава, да не се примирява, да върви напред и да преследва мечтите си, е това, което прави града ни жив, динамичен, развиващ се, лидер в иновациите. С мащабните проекти и темпото на работа се стремим да отговорим на желанието за по-добър живот и реална промяна.

„Зная, че управляващите сме длъжници на града и хората, но за това разчитам на новите идеи и искрената загриженост на всеки, които обича този град. Често казваме, че София е град с хилядолетна история, но ще добавя, че София е град с хилядолетен дух. Днес София е много по-голяма от крепостните стени на древна Сердика, но продължава да е град, чиято крепост са вярата, надеждата и любовта”, добави тя.

Тя отбеляза, че общината се стреми да отговаря на желанието за по-добър живот на гражданите: "Разчитам на критичния поглед и на загрижеността на всеки, който обича София".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови