Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Фандъкова: Проверявайте дали блокът има канализация, когато купувате ново жилище

Подземни паркинги в стария център на София няма да има

OFFNews 05 юли 2018 в 08:09 9837 1

Изградената канализация, особено в централната градска част, е на 100 години. Затова и ремонтите, които правим, са толкова тежки. 

Тази година изграждаме около 50 км водопровод и канализация, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по бТВ. Тя призова хората, които си купуват нови жилища, да проверяват дали е изградена канализация на блока. Има много подобни случаи, аз съм привърженик на това, подобно строителство да се забрани със закон, но докато това стане, хората да искат информация, обясни още кметът. 

Разширението на бул. "Тодор Каблешков" ще завърши преди 20 юли, както е по план. 

Ремонтът по бул. "Васил Левски" от Графа до Университета ще приключи в началото на август, след това ще стартира реконструкцията до паметника на Апостола, каза Фандъкова. В цялата зона около храм "Св. Александър Невски" контейнерите за боклук слизат под земята. 

Подготвя се и ремонт на ул. "Солунска" от Витошка до бул. "Христо Ботев", ако не успеем тази година, следващата ще го направим със сигурност, заяви в отговор на зрителски въпрос Фандъкова. 

Детската площадка в "Манастирски ливади" се бави, защото има различни проекти, възложила съм на кмета на района да избере този, който хората одобрят. Другата причина са валежите, но важното е, че осигурихме място и финансови средства, каза още Фандъкова. 

Новите стълбове и някои от старите се правят с ново покритие, за да не може да се лепи по тях, обясни кметът. 

Буферен паркинг ще се изгради на метростанцията на Горна Баня. До края на годината ще започне строителството на паркинг на Централна гара. Но за тези, които очакват, че ще направим паркинги в стария център на София, това няма как да стане, навсякъде има археологически находки, уточни Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

05.07 2018 в 13:11

Интересно.

За какво са всякакви строителни надзори, ако АЗ трябва да проверявам канализацията?

Впрочем доста райони в София нямат канализация и сега. Никой не се и напряга да я изгражда.
 
X

Да помогнем на украинските деца!