Фандъкова призова министри и депутати да слязат от колите утре

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2018 в 10:38 2709 0

Служителите на Столичната община няма да използват личните и служебните си автомобили в Деня за по-чист въздух утре.

Кметът Йорданка Фандъкова е изпратила покани до всички администрации да се включат в инициативата - Министерски съвет, Народно събрание, министерства и т.н. 

Каним всички граждани, институции, ученици, бизнеси, да се включат в този Ден за по-чист въздух чрез отказ от личните и служебните си автомобили или чрез други, избрани от тях инициативи. Целта е всички заедно да покажем, че участието на всеки един от нас в преодоляване на този характерен за зимния период проблем е много важно. Нито една мярка и нито една инициатива сама не може да се справи с предизвикателството „по-чист въздух“. Всички заедно – и институции, и граждани – можем“, коментира инициативата кметът Йорданка Фандъкова.

Участие в Деня за по-чист въздух до момента са заявили над 100 училища и детски градини в столицата, които ще го отбележат с различни инициативи, включително с тематични информационни инсталации, тематичен „Час на класа“, засаждане на растителност в дворовете или писане на есета.

Наред с учениците, сред заявилите участие са представители на различни компании с голям брой служители, между които комуникационни оператори, вериги бензиностанции, банки, ИТ компании. За максимално улеснение на участниците Столичната община предоставя инструментариум с възможности за участие в Деня за по-чист въздух. Повече информация за инициативата: https://www.sofia.bg/green-sofia.

Инициативата на Столична община се провежда с подкрепата на посолството на Великобритания в България. Идеята за отбелязване на Ден за по-чист въздух идва именно от Великобритания, където този ден се отбелязва всяка година в различни градове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови