Quantcast

Фандъкова обеща още 67 детски градини за три години

Ирина Евгениева Последна промяна на 21 октомври 2020 в 13:29 982 1

През следващите три години се предвижда изграждането на 67 нови детски градини и разкриването на 282 групи в София. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на представянето на програмата за строителство на детски градини и ясли. 

Фандъкова обясни, че програмата ще бъде внесена за разглеждане в Столичния общински съвет.

Програмата е за периода 2020-2023 г.

"В момента се строят 12 нови сгради на детски градини и се очаква предсрочно още през ноември да започне строителството на други три - в "Горна баня", "Възраждане", "Кремиковци" и село Сеславци", допълни столичният кмет.

Целта е да се осигурят места в детските градини за децата между 3 и 6 годишна възраст. 

"Град, в който се строят детски градини и училища, е жив. Голямо предизвикателство е - говорим за места, за бройки, за числа. Истината е, че всичко това изисква огромни усилия от страна на големи екипи. Първо трябва да се направи организация, да се вземат решения, да се направят проектите и едва тогава може да се започне строителството", коментира Фандъкова. 

През 2021 г. се планират 31 нови сгради за детски градини, с които да се разкрият 127 нови групи. През 2022-2023 г. ще се изградят 24 нови сгради или 98 нови групи.

Фандъкова обясни, че програмата е изготвена на база на информацията, която е предоставена от районните кметове.

"Още преди четири месеца уверих районните кметове, че ще получат финансиране за изграждането на нови детски градини и ясли", каза още тя. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8821

1

bls

21.10 2020 в 14:01

Тва са ония дето ги обеща преди 3 години ли?