Фандъкова: Няма пейки по 10 000 лв., 11 елемента от лят камък ще има пред 'Ал. Невски' и Военния клуб

OFFNews 30 април 2019 в 17:43 10786 4

Цената на градска пейка с класически дизайн в Зона 4 -около храм "Св. Александър Невски", е 848 лв. за брой. Общо в зоната ще бъдат поставени 50 такива пейки. 

Това обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод публикация за ценовите предложения на избраните изпълнители за елементи от градския дизайн в зони 2 и 4.

От Столична община уточниха, че категорично не отговаря на истината твърдението, че ценовото предложение на изпълнителя в зона 2 – „Джи Пи Груп“ АД - не е публикувано. В профил на купувача на страницата на Столична община е публикувана цялата документация по обществената поръчка, договорът с изпълнителя, в това число и сертификатите, техническото и ценово предложение. Именно по тях преди няколко месеца бяха направени серия от журналистически материали и да се твърди, че те са „скрити“ е манипулация, която категорично не отговаря на истината, твърдят от "Московска" 33. 

Не отговаря на исторана и твърдението, че цената на градска пейка в Зона 4 - с изпълнител „ПСТ Груп“ ЕАД, е 10 000 лв. Видно от публикуваното ценово предложение на избрания изпълнител доставката и монтажа на пейка с класически дизайн струва 848 лв. за брой. Общо в зоната ще бъдат поставени 50 такива пейки. В ценовото предложение е посочено, че в зоната ще бъдат доставени и монтирани и 11 броя монолитни каменни елементи с пейки с единична цена 10 218,60 лв. Те представляват големи елементи от лят камък, които се изливат на място и върху тях се монтират дървени пейки. По проект те са предвидени в зоната на „Ал. Невски“ и Военния клуб, където СМР все още не е стартирало и не могат да бъдат видяни на място. 

Цените, които са посочени в ценовите предложение на фирмите, включат както стойността на изделията, така и доставката и монтажа им. Сравняването с цени от мострени каталози не е коректно, защото в тях не се включват нито доставка, нито монтажа им, допълват от Столична община. 

Проектите за основен ремонт на зона 2 и зона 4 в централна градска част на София се финансират с безвъзмездни европейски средства по ОП „Региони в растеж“. На етап кандидатстване и защита на проектите Столична община е представила обобщена количествено стойностна сметка и за двете зони. Сключените договори и за двете зони са под защитените пределни цени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

4

Toni2019

04.05 2019 в 18:04

Аха пейката е евтина доставката и монтажът били скъпи. Голям виц .. или гавра

23293

3

Стефан

01.05 2019 в 02:53

За сравнение:
Малка кола с "класически дизайн" и пълен резервуар, струва 500 лева. На ход.
Зарязана селска къща, или вила, с голям двор, в която може да се живее, струва 1 000 лева.
Пейка, значи ... За повече от средната за страната заплата ...
Ей това ще ви изяде главите. Че се криете един зад друг, и всички заедно - зад остапбендерщини, които сами сте и обявили за закон.
Некрасиво умирате. Без достойнство.

17156

1

aviatora

30.04 2019 в 20:25

ЖАЛКИ ГЕРБЕРСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!! ЗАСЛУЖАВАТЕ БЕСИЛОТО ДО ЕДИН!!!