Фандъкова: Не плащаме нито лев за некачествен ремонт

OFFNews 02 ноември 2017 в 08:54 2697 1

Ремонтът на ключовия булевард "Дондуков" в София се забави, заради наложилите се съгласувания с Министерството на културата за настилката. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв. Тя подчерта, че след възможността, която предоставя новият закон за обществените поръчки, няма да бъдат допускани за участие в търгове за ремонти фирми, чиито договор е бил прекратяван заради некачествена работа според списъка на Агенцията за обществените поръчки.  

Никой обаче не може да гарантира, че някоя бригада или отделен строител няма да направи нещо грозно или некачествено, обясни Фандъкова. 

Мога да гарантирам, че не плащаме за некачествено извършен ремонт. Няма чадър над никого, никой не е застрахован, наложила съм санкции за над 2 милиона, каза още столичният кмет. 

Само за тротоара на "Шипченски проход" сме ги връщали 6 пъти, преди да прекратим договора с фирмата, разказа Фандъкова. 

За велоалеята на "Раковски" кметът коментира, че ще се проведе среща с представители на неправителствени организации, за да се вземе решение как да продължи тя от градинката на Кристал към "Дондуков". На всички обекти изграждаме велоалеи. Всички сме за чистотата на въздуха, но като опре до мястото, през което минаваме, си обръщаме мнението", каза още Фандъкова. "Проектът за "Раковски" имаше много пропуски и заради това бяха коригирани. Сложихме огледала пред сградата на Европарламента. Предимаше постоянно спрени автомобили. А това е забранено. И сега стана лошо, защото там се появи велоалея", допълни тя. 

Няма нищо извънредно в ситуацията около булевард "Дондуков", важно е да бъде пуснато движението, а след това ще се извършват довършителни работи и ще се произнесе надзорът по строителството. 

Кметът коментира, че не е редно по улиците на София да се движат каруци и се търси решение на проблема с това къде да бъдат настанени конете. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

1

Stamboloff

02.11 2017 в 10:23

Така наречените "велоалеи" на Раковска от качествените ремонти ли е ? Вече не се и притесняват, гледам. Когото хванат, подава оставка и веднага става човек с достойнство...
 
X

Да помогнем на украинските деца!