Фандъкова: Не ми се иска да спрем метрото и транспорта

Ще отменим безплатното паркиране, ако струпването на коли в центъра продължи, предупреди кметът

OFFNews 22 март 2020 в 10:04 5061 1

Снимка Архив

Спирането и графика на градския транспорт и метрото се обсъждат непрекъснато. Най-лесно е да ги спрем, но си даваме сметка, че е от жизнено важно значение лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите, полицаите, служителите на чистотата да могат да отидат на работа.  

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по Нова тв. Отменихме „синя” и „зелена” зона с цел по-малко хора да използват градския транспорт. В последните дни обаче много хора дойдоха с колите си в центъра и трудно се намираха места за паркиране. Тази мярка е до 29-ти март. Ако струпването на автомобили продължи и не можем да се съобразим, че тези места са за работещите хора, без които е трудно да продължи животът в София, ще преразгледаме безплатното паркиране, каза още кметът. 

Аз съм привърженик на най-строгите мерки. Такива, които могат да се наложат в града. Карантината се прилага от министъра на здравеопазването, но аз участвам и заявявам своята позиция категорично. Отправям апел към всички граждани и полицаите да се спазва режима в момента, призова Фандъкова. 

„Транспортът към Витоша е спрян още от петък. Искам да благодаря на всички граждани, които спазиха призивите и забраните. На Витоша и Панчарево обаче имаше много хора. София е голям град. Недопустимо е заради хора, които не са достатъчно отговорни, да страдат отговорните“, коментира градоначалникът. 

По думите й сред мерките срещу коронавируса, които могат да се наложат в София, е да бъдат затворени още видове магазини. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

09.04 2020 в 11:27

За тази жена, споменатите категории, изчерпват ли населението в София? Аз например ходя на работа с трамвай. Плащам данъци, осигуровки, както и местни данъци и такси. В това число и захранването на този изкуствен интелект от самоковско и на изброените и зачитани от нея категории!
 
X

Да помогнем на украинските деца!