Фандъкова иска конната база в Борисовата, климатичното училище - не

OFFNews 31 май 2019 в 14:48 4852 0

Някогашното климатично училище в Борисовата градина няма нужда да бъде възстановявано. Ще настоявам да се запазят обектите на "Спортна София" и конната база, както и да се намери безопасно преминаване от Строителния техникум към парка. 

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета по екология Йоана Христова посети обновения Розариум в Борисовата градина, като обясни какви корекции на предложения проект за ПУП на парка ще иска тя. 

Възложихме да се направи проект на ПУП на Борисовата градина, предстоят обществени обсъждания. Приемането е най-важната гаранция, че няма да се застрои паркът и няма да има драматични промени. Избрахме проектанта с най-консервативен подход, каза Фандъкова. Съществуващите стадиони трябва да бъдат ремонтирани, но без да се разширяват, а "Юнак" ще остане така, както е, смята още Фандъкова. 

Продължава сагата за премахването на автокъща "Капитолия", стана ясно още от думите на кмета. Издадена е и заповед за премахване на "Веселото село". 

780 000 лева струва ремонта на Розариума, засадени са 7000 растения, сред които 2000 рози, възстановени са алеите, парковоте осветление и обзавеждане. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови