Ексклузивно Шенген: Хърватия - да, Румъния - не, България - двойно не

Фандъкова: Инвестираме 6 млн. лв. в болници и ДКЦ

OFFNews Последна промяна на 27 юли 2018 в 14:09 1403 0

Близо 6 млн. лева инвестираме тази година в общински болници и диагностично-консултативни центрове (ДКЦ). Общо 15 ДКЦ-та получават средства от Столична община за ремонт и закупуване на ново оборудване.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на новото оборудване за отделението по неонатология в общинската Първа АГ болница „Света София“. На проверката присъстваха и зам.-кметът по направление здравеопазване Дончо Барбалов и председателят на постоянната комисия по здравеопазване д-р Веселин Милев. 

През последните години в общинската болница „Св.София“ са направени инвестиции за над 1.8 млн. лева. Ремонтирани са отделенията по неонатология, патологична бременост, регистратурата и централно фоайе, както и е закупено ново оборудване.  
Тази година инвестираме около 1 млн. лева в болницата. Закупени и доставени са 10 бр. неонатологични легла за новородени деца, които са в ранния адаптационен период. В момента се извършва и ремонт на покрива на сградата. Предвижда се и ремонт на родилните зали и отделението по хирургия на млечната жлеза, закупуване на ново оборудване – мамограф, ехограф и лапароскопско оборудване на операционния блок. 

В Първа АГ болница от началото на годината са се родили 1370 бебета.

По програмата на Столична община за Инвитро до момента има 9 родени бебета, от тях 5 момичета и 4 момчета, като последните две са близначета. Годишно Столична община отделя 70 000 лева за програмата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови