Фандъкова: Готови сме в понеделник да отворим градините в София

OFFNews 08 декември 2020 в 13:22 2904 1

Снимка БГНЕС

Имаме готовност да отворим детските градини в София на 14 декември, понеделник, ако се вземе такова решение, обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която направи инспекция на разширяването на детска градина "Слънчо" във Владая.

"Личното ми мнение е, че е добре детските градини да работят, но при спазване на всички мерки и възможност за родителите, които искат, да оставят децата си вкъщи", добави кметицата.

Според нея останалите мерки не бива да се вдигат от 14 декември, защото броят на настанените в болници и на пациентите на интензивно лечение остава висок.

Фандъкова уточни, че отварянето на детските градини може да стане след решение на правителството.

Кметът добави, че градините ще бъдат допълнително дезинфекцирани, както и че през почивните дни сградите ще бъдат отоплени, тъй като през времето когато не са посещавани, отоплението е било намалено или изключено.

“В готовност сме, ако има такова решение. В същото време обаче останалите мерки би следвало да останат, защото София все още е в червената зона. Не трябва да се успокояваме. Факт е, че има задържане от доста време на новозаразените, има дори плавен спад, но това, което ние следим, е броят на хоспитализираните. Той се задържа на едно високо ниво, броят на болните на интензивно лечение се задържа висок. Трябва да дадем възможност на болниците да ни лекуват”, заяви Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови