Фалшиви имейли обещават награди срещу лични данни и пари

OFFNews 26 май 2020 в 14:13 2501 0

Фалшиви съобщения от името и с логото на „Български пощи“ ЕАД се разпращат на получатели с обещанието за награди, съобщиха от пощите. 

Наградата е мобилен телефон, като за целта получателят трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.), и да заплати такса.

В други случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

„Български пощи“ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни.

Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват, предупреждават от Български пощи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови