Есента настъпва със застудяване

OFFNews 22 септември 2014 в 18:43 5657 0

Астрономическата есен ще настъпи в 5.29 минути на 23 септември. Очаква се есента да настъпи с рязко застудяване, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

През нощта срещу вторник през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът от запад-северозапад ще се засили, като на места, най-вече в Северна България, ще достигне 15 м/сек.

На места се очакват валежи. Минималните температурите ще са между 10 и 15 градуса, в София – около 12 градуса. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в най-южните райони – до 20 градуса.

В Източна България се очакват превалявания, на места значителни. Кратки превалявания се очакват и в останалата част от страната, като следобед валежите ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва.

Вятърът ще се усили и на места ще бъде силен до бурен, с пориви до 25 м/сек.

По Черноморието ще е облачно и на места ще превали, но към края на деня валежите ще спират.

Вятърът ще е от северозапад и ще достигне до 20 м/сек. Максималните температури ще са между 18 и 20 градуса, а температурата на морската вода – 21-22 градуса.

В планините в Западна България и в Стара планина ще превали сняг на височина над 1800 м. Температура на 1200 м.н.в около 9-10°, на 2000 м.н.в около 3°.

В сряда облачността навсякъде ще намалее и времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е все още умерен, в Дунавската равнина и източните райони до силен, до вечерта ще отслабне. Дневните температури ще са с един-два градуса по-високи.

В четвъртък сутринта ще бъде хладно и предимно слънчево. През деня ще се затопли. След обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, отначало висока и средна. Привечер и през нощта срещу петък в северозападните райони ще превали.

В петък със слаб до умерен северозападен вятър ще проникне по-студен въздух. Ще има значителна облачност, от запад на изток ще превали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!