Ергономичните изтривалки - създадени да премахват умората

OFFNews 08 март 2022 в 15:20 639 0

Ергономичните анти-умора изтривалки имат двустранен релефен модел, който притежава ергономични свойства и такива, против умора. Подходящи са за работни места, на които служителите прекарват повече време на крак, например в барове, ресторанти и фабрики.

Умората може да бъде опасна на работното място

Знаете ли че умората може да бъде опасна, особено когато я изпитваме на работното място? На всеки му се е случвало да се чувства уморен по време на работа, а признаците могат да навредят както на служителя, така и на неговата производителност. Обикновено умората е в следствие на много фактори като изминаване на голямо разстояние и дълго време на крак. Когато човек е изморен, той няма енергия и изпитва дискомфорт, това от своя страна води до трудности по време на изпълнение на работните задачи, липсва на мотивация и наличие на стрес. Умората може да бъде опасна за здравословното състояние на човек и точно заради това трябва да се направи всичко възможно причините за умората да бъдат сведени до минимум, а симптомите- облекчени.

Има няколко причини за дискомфорта от продължителната работа на крака. Една от тях е обувките, които трябва да бъдат подбрани правилно за да увеличат комфорта. Друга причина е подовата настилка. Меката подова настилка в много по-удобна и комфортна за работа, отколкото твърдата такава.

Условията на труд ще са подобрени, а производителността повишена

Проучване на OSHA открива, че когато човек стои прав на бетонен под 8 часа, неговата производителност спада с две трети. Ако този човек има ергономична изтривалка под краката си, то производителността ще се увеличи с цели 50%.

Заболеваемостта ще намалее

Ергономичните изтривалки облекчават болката и намаляват дискомфорта при продължително стоене в изправено състояние. Когато човек прекара дълго време прав мускулите му се уморяват, краката и прасците се подуват и болка може да бъде усетена. Благодарение на омекотяващия ефект, който изтривалката дава благодарение на малките възглавнички от които е направена, тя предотвратява болките в краката, защото успешно абсорбира удара от стъпването върху пода. Друго предимство, което ергономичните изтривалки имат е предотвратяване на болки в бедрата, колене и кръста, тъй като те могат да поддържат естествено изправеното положение, да подобрят кръвообращението и стойката.

По-ниски разходи

Според проучване на финландския институт по трудова медицина, общите ползи от ергономичната изтривалка надвишават разходите многократно. Тази оценка е направена въз основа на подобрената производителност и по-малкото отсъствие на служителите поради влошено здраве.

Без злополуки на работното място

Ергономичната изтривалка не само ще се погрижи за умората, но и ще предотврати наранявания причинени от падания и подхлъзвания. Как? В нея има вградени отвори през които влагата се отича.

Редуцирайте риска, свързан с продължителното стоене в изправено положение, и направете “уморителния ден“ ефективен и изпълнен с усмивки, като изберете услугата с ергономични изтривалки под наем. Обадете се още днес на телефон +359 2 841 11 10 или ни пишете на [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!