Емилио Бутрагеньо подкрепи Спортно-социално училище на Фондация 'Реал Мадрид' - Видин

OFFNews 12 октомври 2023 в 14:40 741 0

Николина Ангелкова и Емилио Бутрагеньо

Снимка

Над 80 деца от Спортно-социално училище във Видин, управлявано от Фондация "Реал Мадрид" в сътрудничество с Фондация "Приятели на спорта", получиха безценна подкрепа за каузата на бъдещото им развитие. На благотворителен търг в София, в присъствието на легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо, бяха събрани средства, предназначени за устойчивостта на проекта във Видин и за разглеждането на възможността за откриване на второ спортно-социално училище в България. 

„Вашият ангажимент към каузата на Спортно-социално училище Реал Мадрид Видин е пример за силата на общността и дълбокия ефект, който едно колективното действие може да има върху деца, които незаслужено имат по-труден старт в живота“, заяви по време на събитието Николина Ангелкова, министър на туризма 2014-2020 и почетен председател на Фондация „Приятели на спорта“, която в партньорство с Фондация „Реал Мадрид“ вече 7 години се грижи за социалната интерграция на над 80 деца в неравностойно положение във Видин. Децата, които са част от училището, са на възраст между 5 и 17 години и ежеседмично тренират футбол, както и са ангажирани в редица социални занимания.

„За мен е удоволствие да се завърна в София по толкова специален повод. Последният път, когато имах възможността да Ви посетя, беше през 2016 г. за откриването на Спортно-социалното училище във Видин“, каза Емилио Бутрагеньо в емоционално слово пред участниците в благотворителното събитие. „Всички заедно можем да допринесем за това нашият образователен проект чрез футбола, насочен към най-уязвимите деца, младежи и девойки във Видин, да може да продължи и в бъдеще“, допълни легендата на Реал Мадрид.

Всички средства, събрани по време на благотворителното събитие, ще бъдат насочени към гарантиране на устойчивостта на Спортно-социалното училище на Реал Мадрид във Видин. Децата от Спортно-социално училище Реал Мадрид Видин получиха и щедра подкрепа от спонсорите на събитието Минстрой Холдинг, Главболгарствой, Еврохолд, Hyatt Regency Sofia и Terra Way Group, Български спортен тотализатор, Катарджина и Български футболен съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки