Quantcast

Елена Йончева в черен списък на Порошенко

OFFNews Последна промяна на 17 септември 2015 в 11:33 3808 4

Снимка БГНЕС - архив

Тв журналистката Елена Йончева и атакистката Магдалена Ташева са включени в черен списък на украинския президент Петро Порошенко, чийто указ за това е качен на официалния му сайт. Санкциите засягат около 400 души и над 90 фирми, на които се забранява достъп в Украйна. 

Причината: представляват заплаха за националната сигурност и суверенитета на страната. 

Официалната формулировка е: "Действия на чуждестранна държава, чуждестранно юридическо или физическо лице, други субекти, които създават реални и/или потенциални заплахи за националните интереси, националната сигурност, суверенитета и териториалната цялост на Украйна, подпомагат терористична дейност и/или нарушават човешките и гражданските права и свободи, интересите на обществото и държавата, водещи до окупация на територия, експроприация и/или ограничаване правата на собственост, загуба на имущество, създаване на пречки за устойчиво икономическо развитие и пълноценна реализация от страна на украинските граждани на техните права и свободи". 

С подобна формулировка в списъка са включени граждани на още 22 страни, сред които Украйна, Русия, Чехия, Унгария, Сърбия, Полша, Италия, Испания, Франция, Гърция, Швейцария, Великобритания, Израел, САЩ, Турция, Латвия и др. 

В черния списък са и журналисти от Би Би Си, "Ел Паис" и "Ди Цайт", много руски политици и представители на сепаратистите в Донбас. На фирмите пък се забранява за срок от година извършване на бизнес в Украйна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2015 в 13:16

В "черния списък" на Поросенко има журналисти от ВВС, Ди Велт и др. западни медии. И те ли са заплаха за националната му сигурност? А репортажът на Йончева от Киев и ДНР беше професионален и показа искрения идиотизъм, царящ сред въоръжените наци банди на Киев, говорещи за "чиста раса", милиции, "охраняващи" парламента и пребиващи неправилните депутати. Киев в момента е Мюнхен 33-та.

17.09 2015 в 13:06

Нацистка му работа на Порошенко. Журналисти, представляващи опасност за държава ?! Чист фашизъм, подкрепян от САЩ и ЕС.
Попадането в този списък е награда, по-голяма от "Пулицър".

17.09 2015 в 12:37

Комплимент си е Поросенко и Яйценюк да не те искат в Малорусия :))) Значи си казал някои неприятни истини.

17.09 2015 в 12:19

бившия я е натопил. Няма друго обяснение.