Елена Йончева: Този път имаме още една причина да гласуваме – президентът Румен Радев

OFFNews 12 ноември 2021 в 15:09 1315 0

На прага сме на поредните избори в последните няколко месеца. Но тези избори са по-различни. Сега има още една причина да отидем до избирателните секции в неделя – президентът Румен Радев. Това заяви Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, в специално обръщение за изборите, публикувано на страницата й във Facebook.

"Дотук всички ние, без колебание, показахме че ГЕРБ трябва да отстъпи oт управлението. Това не e реванш. Това е условието за спасение за държавата. Да не бъдем съучастници на мафиотското, авторитарно управление. Затова нека гласуваме", призова тя.

За да направим промяната в България необратима, държавният глава трябва да е човек, който не се страхува да застане на пътя на корупцията, на превзетата държава, срещу олигархията и овладяването на съдебна власт, е нейната позиция:

"Вярвам, че думите винаги трябва да се подкрепят с дела. Нека дам един пример. В негово лице аз намерих съмишленик. Три години след като започнах битката за качеството на магистралите и опитите да спра кражбите от големите инфраструктурни проекти, най-после има напредък.

Картината, която се разкрива, е още по-ужасна от тази, която аз видях. Над 70% от парите само за един участък от „Хемус“ – 60 млн лв., са изтеглени в брой, а строеж почти няма.

Дали, ако с мен бяха тръгнали съмишленици преди три години, щеше да се стигне дотук? Това няма как да знам. Но знам, че срещу мен бяха изпратени хиляда тежки строителни машини, които блокираха София. Същите методи се използваха и сега.

Днес обаче те не уплашиха никого, не спряха битката за справедливост, защото тя има за гарант президента Румен Радев.

Той е моят избор и за следващите пет години", категорична е Елена Йончева.

Страната ни е пред период на големи трансформации. От нас зависи да минем през него с разум и мисъл за обществото.
Като европейски депутат съм наясно, че средствата от Брюксел, които ще ни помогнат да живеем по-добре, ще постъпят, само ако укрепим правовата държава и направим промени в съдебната система, коментира още тя. Затова, според нея, е необходима силна воля, визия и смелост.

Да обединим усилията си, да увеличим енергията си, да станем мнозинство от българи, които не са примирени, отчаяни и апатични. Ние да определяме бъдещето си.

"Гласувайте! Има смисъл", призова Елена Йончева.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови