Екоравновесие: Стопани изоставят кучетата си в приюти, доведоха питбулка с малките й

OFFNews 09 февруари 2018 в 13:58 4977 0

50 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са били осиновени през януари, отчете директорът на ОП „Екоравновесие“ Веселин Асенов.

Общинското предприятие планира да продължи кампаниите за осиновяване с цел намиране на дом на постъпилите при тях изоставени кучета. 

През март ще бъде проведена заедно с доброволци отново кампанията „Подари си приятел“ в Ринг Мол София. Гражданите могат да видят част от кучетата, настанени в приютите, да разходят куче, да си изберат домашен любимец и да го осиновят. Кампанията стартира през миналата година и освен в мола, кучета бяха представяни в градинката „Заимов“ и на Женския пазар, както и по време на фестивалите „ София диша“ и „Живей активно“.

През 2017 година са осиновени общо 693 кучета. През януари са кастрирани 218 кучета, като 193 са върнати по местата на залавянето им.

За съжаление продължава изоставянето на домашни кучета, сподели Веселин Асенов и посочи като пример предадена за отглеждане в приюта майка- питбул с малките й. В приюта постъпват за отглеждане все повече породисти кучета. Доброволно от собствениците, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през януари са предадени 9 кучета. 

През март ще започне активната работа и по кастрирането на кучета от крайградските райони и промишлените зони на града. Целта е да се намали тяхната популация. 

През тази пролет ще бъде извършено преброяване на бездомните кучета. Преброяването е възложено на екипите на фондация „Четири лапи“. Последното преброяване е правено през 2015 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови