Екипи тръгват по магазини и заведения в София, ще проверяват за маски и дистанция

OFFNews 09 юли 2020 в 17:01 3996 2

Снимка БТА/Минко Чернев

Съвместни екипи на СДВР, РЗИ-София и БАБХ ще проверяват от утре търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски, съобщи Столична община. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерките на обществени места. Продължават и проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. 

Кметът свика заседание на софийския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19. По данни на директора на Столичната здравна инспекция д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения. 

По време на заседанието бяха обсъдени конкретните дейности, които се пред приемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването. 

Културните и развлекателни мероприятия, в това число, театри, кина, концерти, сценични прояви, могат да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м., уточняват от Столична община. 

Конгресно-конферентните мероприятия, семинари и изложения също могат да се провеждат при заетост до половината от местата.

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер. 

Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Преустановяват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно и училищно образование, и висшите училища.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

2

Още един "Експерт"!!!

14469

1

случайно прочетох

09.07 2020 в 18:42

Наср@хте се, бе!
Престанете да тормозите хората!
Покажат в новините магариите ви и ръстът на заразените рязко скача!