ЕГ "Бертолт Брехт", ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" и СМГ с най-добри резултати в състезание по немски

OFFNews 22 февруари 2024 в 16:07 2603 0

Състезание по немски език

Снимка БТА/klett

По традиция домакин на националния кръг на състезанието бе Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч.

Двадесет призови места спечелиха ученици от цялата страна, премерили знанията си по немски език в националния кръг на състезанието, организирано от издателството "Клет България" за тринадесета поредна година. Явилите се участници бяха над 250 от общо 72 училища от цялата страна. Сред училищата, чиито ученици са показали отлични резултати и са завоювали повече от един медал, са Езиковата гимназия (ЕГ) "Бертолт Брехт" в Пазарджик, ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" в Благоевград и Софийската математическа гимназия (СМГ) "Паисий Хилендарски" в София, съобщиха организаторите.

Надпреварата следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 за владеене на езика.

Първите места в различните нива спечелиха съответно: C1 - Едис Наим от ЕГ "Христо Ботев" в Кърджали, и Елена Иванова от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" в Сливен; B1 - Теодор Кишов от ЕГ "Бертолт Брехт" в Пазарджик; B2 - Иван Атанасов от СМГ "Паисий Хилендарски" в София; А1 - Мария Димитрова от ПМГ "Атанас Радев" в Ямбол; А2 - София Петева от ГПЧЕ "Йоан Екзарх" във Варна.

"Поздравявам всички ученици, които се явиха на състезанието! Независимо от резултатите, те постигнаха много и можем само да се гордеем с техните знания. Искрено благодарим и на всички техни преподаватели, които неуморно се стараят да предадат възможно най-много знания. Благодарим и за мотивацията, която им предават за научаване на езика", казва Паолина Андреева, експерт от екипа "Маркетинг" на издателството "Клет България".

По традиция домакин на националния кръг на състезанието бе Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч. Победителите ще бъдат наградени на официална церемония на 13 април 2024 г. в София. Освен награди за призовите места, всички явили се на националния кръг ще получат и сертификат за участие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика