Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Еднократна помощ от 325 лв. за пострадалите в област Враца

OFFNews 04 август 2014 в 14:49 3428 0

Наводнението в Мизия.

Снимка Булфото / Стоян Стоянов

Наводнението в Мизия.

Жителите на Мизия и другите населени места в област Враца, които пострадаха от тежките наводнения през изминалите няколко дни ще получат еднократна помощ в размер от 325 лв., става ясно от съобщение на Агенцията за социално подпомагане (АСП).

Молбата за еднократната финансова помощ може да бъде подадена в териториалните структури на Агенцията в областта.

Помощта ще бъде отпусната на всички пострадали от наводненията лица и домакинства, за които има необходимост от покриване на инцидентно възникнали нужди и щети по реда на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

В съобщението се посочва, че при настанените във временните кризисни центрове в Мизия и Крушовица са отишли социални работници, които са разяснили реда за отпускане на помощта и са предоставили необходимите документи.

По първоначални данни подпомогнатите лица и семейства в Мизия ще са около 500, а в Крушовица - 150.

Молби се приемат и в засегнатите селища от община Бяла Слатина по поречието на р. Скът - Комарево, Бъркачево, Попица, Търнава, Алтимир, Галиче, както и в силно засегнатите Борован, Малорад и Нивянин.

Прогнозата за тези райони е за около 200 нуждаещи се от еднократно подпомагане. В дирекция „Социално подпомагане" - Бяла Слатина, от правото на еднократно подпомагане се очаква да се възползват около 350 лица и семейства.

Изплащането на помощите ще започне след приключване на социалните оценки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!