Джонсън: Трябваше ми кислород с литри, докато ме лекуваха в болницата

OFFNews 03 май 2020 в 10:02 3301 0

Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън разказа, че за лечението му от коронавируса в болницата "Свети Томас" са използвани "литри и литри" кислород. В интервю за в. "Сън" той описва как е бил привързан към апаратура, а мониторите показвали, че "показателите вървят в погрешна посока". "Питах се как ще се измъкна", добавя той.

Джонсън прекара в болница една седмица, след като преди това бе десет дни на домашно лечение, но състоянието му се влоши.

На двама от лекуващите лекари той и годеницата му са кръстили своя новороден син - Уилфред Лори Никълъс Джонсън, разкри майката Кари Симъндс. По думите ѝ бебето е кръстено на своите дядовци и на хората, излекували Борис Джонсън. Уилфред се роди две седмици след изписването на премиера.

Борис Джонсън е убеден, че животът му е бил спасен благодарение на "прекрасните" грижи в отделението. Споделя, че се чувства късметлия,  имайки предвид колко много други хора все още страдат, и добавя: „И така, ако ме попитате подтикван ли съм от желание да спра други хора да страдат - да, абсолютно."

"Но аз също съм воден от непреодолимото желание страната ни като цяло да се изправи на крака, отново да е здрава, да вървим напред по начина, който можем и съм много уверен, че ще го направим", добавя Джонсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови