Quantcast

Джафер: Уволнението на Гелев няма да оправи Бърза помощ

ОFFNews Последна промяна на 31 май 2014 в 14:53 17546 5

Нигяр Джафер
Нигяр Джафер

Уволнението на директора на Столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев няма да реши проблемите на Бързата помощ в София, заяви председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Нигяр Джафер на Националната среща с медиите за новостите в лечението на социално-значимите болести в Албена, предаде БНР.

Единственият начин да се решат проблемите в Столичната спешна помощ е драстично увеличение на възнагражденията на лекарите и медсестрите там, каза Джафер.

Тя акцентира и върху правилата за поведение и кодовете за спешност, което ще прецизира работата на спешните екипи. Според нея трябва да се помисли и как да се ускори връзката между телефон 150 и прехвърлянето му вътре в системата 112. Доктор Джафер каза още, че за създаването на общинска спешна помощ все още няма готова нормативна уредба, а и най-вероятно трудно ще се намерят специалисти.

Председателят на Парламентарната комисия по здравеопазване коментира идеята на Николай Бареков да предизвика вот на недоверие в парламента по темата здравеопазване. Според нея той няма парламентарните механизми да предизвика такъв вот, а именно - необходимия брой подписи на депутати, според правилника на НС. Джафер отговори , че не й е предлагано да стане министър на здравеопазването, както се тиражира в някои медии.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2014 в 15:58

Госпожата Джафер защо не коментира нещо, което каза Бареков по отношение на съотношението лимузини за нуждите на Парламента и линейки за София - 100:11?

31.05 2014 в 15:57

Ничие уволнение няма да оправи нещата. Сериозни реформи в областта на здравеопазването трябват.

31.05 2014 в 15:37

... какви теми, какви сектори, какви вотове...

...ТОВА СА криминални типове намърдали се в управлението с платени "гласове" и изборни измами... с една цел ГРАБЕЖИ на ФИНАНСИИТЕ и ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ В ПОЛЗА НА МОСКВА...

... всеки ден ни приближава към ТРАПА... всеки ден са

- 100 милиона лева (минус СТО МИЛИОНА)

... хахахахахахаха

... от утре минус сто и десет...

31.05 2014 в 15:28

Истината е ,че здравеопазването ни е под всякаква критика!

31.05 2014 в 15:25

Председателят на Парламентарната комисия по здравеопазване коментира идеята на Николай Бареков да предизвика вот на недоверие в парламента по темата здравеопазване. Според нея той няма парламентарните механизми да предизвика такъв вот, а именно - необходимия брой подписи на депутати, според правилника на НС.

Напротив- колкото и да не ви се вярва, ако не- Бареков, то със сигурност ще е народа. Факт е, че предсрочни избори ще има. Значи- ние сме ви избирали, ние ще ви свалим.