Джафер: Уволнението на Гелев няма да оправи Бърза помощ

ОFFNews 31 май 2014 в 14:53 18372 5

Нигяр Джафер
Нигяр Джафер

Уволнението на директора на Столичната Спешна помощ д-р Георги Гелев няма да реши проблемите на Бързата помощ в София, заяви председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Нигяр Джафер на Националната среща с медиите за новостите в лечението на социално-значимите болести в Албена, предаде БНР.

Единственият начин да се решат проблемите в Столичната спешна помощ е драстично увеличение на възнагражденията на лекарите и медсестрите там, каза Джафер.

Тя акцентира и върху правилата за поведение и кодовете за спешност, което ще прецизира работата на спешните екипи. Според нея трябва да се помисли и как да се ускори връзката между телефон 150 и прехвърлянето му вътре в системата 112. Доктор Джафер каза още, че за създаването на общинска спешна помощ все още няма готова нормативна уредба, а и най-вероятно трудно ще се намерят специалисти.

Председателят на Парламентарната комисия по здравеопазване коментира идеята на Николай Бареков да предизвика вот на недоверие в парламента по темата здравеопазване. Според нея той няма парламентарните механизми да предизвика такъв вот, а именно - необходимия брой подписи на депутати, според правилника на НС. Джафер отговори , че не й е предлагано да стане министър на здравеопазването, както се тиражира в някои медии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!