Двама от АПИ си отиват заради инцидента в "Ечемишка"

OFFNews 08 февруари 2017 в 08:20 6194 4

Снимка БГНЕС

Служебният премиер Огнян Герджиков уволнява двама души заради инцидента в тунел "Ечемишка", при който от паднала лампа загина жена в преминаваща кола, съобщи БНТ, но не посочи имена.

Уволнените ще бъдат със сигурност от Агенция пътна инфраструктура, научи "24 часа".

Източници на Вевести.бг потвърдили информацията и съобщили, че единият от уволнените най-вероятно ще бъде Георги Златев, директор на дирекция „Пътно поддържане и експлоатация“.

Вероятно вторият, който ще плати за тежкия инцидент е шефът на "Автомагистрали" Парашкев Кръстев. Възможно е обаче и отговорност да понесе и председателят на УС на АПИ Дончо Атанасов.

По-рано днес служебният регионален министър разпореди на АПИ до 14 часа да бъдат предложени варианти за спешно възстановяване на движението през тунел "Ечемишка".

Тунелът на АМ "Хемус" бе затворен, след като в неделя 64-годишната Елена Горанова загина на място при инцидент. Тя пътувала с брат си, когато корозирал панел пада върху колата им. Аутопсията показа, че ламарина от падналата лампа е пробила черепа на пенсионерката. Заради инцидента до момента движението по магистралата в района е напълно спряно и се минава по обходни маршрути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

3

mendi

08.02 2017 в 11:38

Голям ПР, голямо нещо! Ще увОлни двама от кумова срама, тия двама ще осъдят агенцията да им плати обезщетение за не правомерно уволнение (тък като доказана вина няма и НИКОГА НЯМА ДА ИМА ДОКАЗАНА ТАКАВА) и след няколко месеца тихо и кротко ще си се намърдат пак на същите или подобни длъжности. Ще им бъде изплатена и компенсация.

12684

1

Сандьо

08.02 2017 в 09:32

Директорът на дирекция „Пътно поддържане и експлоатация“ трябваше моментално сам да си подаде оставката.