Два трамвая сменят маршрутите от днес, затварят улици около Женския пазар

OFFNews Последна промяна на 23 ноември 2019 в 05:46 3543 0

Маршрутите на трамваи 20 и 22 се променят от днес, заради ремонт на релсите в района на Женския пазар. Променя се и движението на автомобили и градския транспорт в района, съобщи Столична община.

Заради ремонтни дейности на ул. „Екзарх Йосиф“ и бул. „Ст. Стамболов“ и на ул. „Пиротска“ и бул. „Ст. Стамболов“ от полунощ до 29 ноември се въвеждат промени в организацията на движението:

Ул. „Екзарх Йосиф“ става двупосочна в участъка между бул. „Кн. М. Луиза“ и ул. „Княз Борис І“;
в участъка между ул. „Княз Борис І“ и ул. „Цар Самуил“ става двупосочна с „тупик“ при ул. „Цар Самуил“.
Забранява се влизането на превозни средства по ул. „Екзарх Йосиф“ в участъка между ул. „Цар Самуил“ и бул. „Стефан Стамболов“; по бул. „Стефан Стамболов“ в посока от ул. „Пиротска“ до ул. „Екзарх Йосиф“ и по ул. „Пиротска“ в участъка между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Стефан Стамболов“.

Скъсяват се маршрутите на трамвайни линии №20 и №22, съответно от депо „Искър“ автостанция „Изток“ до Младежкия театър.

Разкрива се временна автобусна линия № 22 ТМ с маршрут: от ж.к. „Западен парк“ по ул. „Кубан“, бул. „Възкресение“, наляво в обособеното трасе на бул. „Константин Величков“, надясно по ул. „Пиротска“, надясно по ул. „Опълченска“, наляво по бул. „Ал. Стамболийски“, наляво по бул. „Хр. Ботев, надясно по бул. „Тодор Александров“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, надясно по бул. „Васил Левски“ до спирка с код 1242 „Площад Васил Левски“ – крайна/начална за линията. В обратна посока от спирка с код 1242 „Площад Васил Левски“ по бул. „Васил Левски“, наляво по бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Тодор Александров“, наляво по бул. „Константин Величков“ и по маршрута до ж.к. „Западен парк“.

Автобусите от линия № 22 ТМ ще спират на всички съществуващи спирки по маршрута. Разкриват се и временни спирки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови