"Дружба" на протест заради затворен път

OFFNews 02 февруари 2017 в 08:29 5078 4

Жители на столичните квартали "Дружба" 2 и "Дружба" 1 излязоха снощи на протест заради затварянето на пътека, която свързва двата квартала.

Според съобщение на обществения съвет на квартала протестиращите са били повече от 100 души.

Алеята свързва двата квартала и улеснява достъпа до спирки за градския транспорт, магазини и аптеки, но тя попада в парцел с частен собственик, който няма как да бъде принуден да осигури достъпа.

След затварянето й през декември жителите на двата квартала трябва да обикалят средно около километър, за да свършат ежедневната си работа. Те трябва неправилно да минават през булеварда, за да стигнат от единия до другия квартал.

Снощният протест е петият. В него се включиха и жители на "Младост".

Според общинския съветник Борис Цветков, който вчера взе мегафона, има три варианта за решаване на проблема - собственикът доброволно да отвори пътеката от съчувствие към съкварталците си или да се направи нов план на парцела. Третият вариант, призна съветникът от БСП, е незаконен - хората да разбият оградата.

Засега хората не са преминали към този най-краен вариант, а вместо това са направили подписка, в която са се разписали 1200 души. Те вече са насрочили и шести протест - на 8 февруари, пред затворената пътека, от 18 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика