''Доброволците в подкрепа на Украйна'' са на билборд пред руското посолство в София

Организаторите призовават минаващите край него да се снимат и да качат снимката си в социалните мрежи

OFFNews 26 декември 2022 в 16:49 4549 6

Билборд срещу посолството на Русия в София

Снимка БХК

Билбордът е разположен срещу посолството на Русия в София.

От днес специалната визия на наградите „Човек на годината“ за 2022 г. ще бъде представена на билборд, разположен на бул. „Драган Цанков“ - срещу посолството на Руската федерация в София.

Инсталацията е специален жест от журито на правозащитните награди „Човек на годината“ 2022 към всички доброволци, дарители, активисти и организации, които в десетте месеца на войната на Русия срещу Украйна работиха в подкрепа на Украйна и украинските бежанци у нас. Автор на визията е украинската илюстраторка Вики Книш.

Българският хелзинкски комитет припомня, че наградите бяха връчени на специална церемония в навечерието на Международния ден на правата на човека. Журито реши голямата награда да е групова и отличи с нея всички, работили в помощ на Украйна през годината.

За да стигне признанието към доброволците в подкрепа на Украйна до възможно най-много от тях, организаторите приканват всеки, който има възможност, да си направи снимка с билборда и да я качи в социалните мрежи с хаштаг #БГподкрепяУкрайна.

Билбордът ще остане с визията до 8 януари 2023 г.

Плакети за голямата награда „Човек на годината“ 2022 в рамките на церемонията бяха връчени на 12 активисти и организации, номинирани по време на кампанията.

„Истинският Човек на годината е дарителят“, каза в обръщението си Олена Коцева, председател на сдружение „Мати Украина“, което беше сред отличените.

„Като човек, чийто баща в момента е на фронта, искам да благодаря на всеки, който повярва в нас, който повярва в Украйна, и в това, че ние се борим само за нашето съществуване“, сподели родената в Одеса Анна Великова от името на фондация „Достъп до права“, също сред наградените тази година.

„В последните осем дни събрахме над 600 хиляди лева за генератори“, изтъкна издателят Манол Пейков. Той беше член на журито и като такъв нямаше как да попадне сред наградените, затова получи специална грамота за дейността си в подкрепа на Украйна.

„Това са хиляди хора, хиляди, които даряват буквално всяка минута. Всички вие сте тези, които получавате тази награда“, каза още Пейков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

6

deyan_h

27.12 2022 в 22:11

Няма проблем. Ако мина от там ще се снимам...

))) От името на К25 и КЦПН. 8 години помагаме....

924

5

Diogen

27.12 2022 в 18:15

Руските тролове в България са неграмотни и неуки хора, които биха продали и родителите си за 18 стотинки. Рашистите други не могат да привлекат за свои съюзници освен абсолютните боклуци на обществото.

1220

4

хr4

27.12 2022 в 08:28

Трябваше да им спрат тока на алкашите, ама и това е нещо...

10298

3

AntiZ

27.12 2022 в 04:51

Бармалейчо пърдя, пърдя, па накрая се наср@! Памперси има,ей, дедо!

15914

2

поп Дръвчо

26.12 2022 в 21:11

Канибалчо, още ли някой бълнува за трета световна война?

Световна война се прави между световни сили. Световните сили изглежда да са твърдо решили че няма да воюват помежду си.

Ся един дето се има за световна сила (ама само той се има за такава) че нещо буйства - ще го изчакат да изтрезнее и ще му представят сметката.

А пък сме бедни, мързеливи и крадливи само и единствено под руско влияние.

Неблагодарни сме пък само в руския дипломатически жаргон - там всеки който е против да го разкатае червената армия е неблагодарен.
 
X

Подкастът на OFFNews