Добри хора събраха пари за екозащитник, останал без дом заради палеж

offnews 08 май 2017 в 13:33 2815 0

Изгорелият автомобил на инж. Николай Стайков

Само за 2 месеца граждани от цялата страна събраха 5 357 лв. в помощ на инж. Николай Стайков, дългогодишен служител на Национален парк „Централен Балкан“, чийто дом изгоря при умишлен палеж през февруари.

През зимата бяха запалени къщата и личният автомобил на Стайков - поредният опит за сплашване на служители от парковите дирекции в България.

Стайков работи за контрола и охраната по територията в ръководения от него парков участък –„Калофер“.

От Дирекцията на парка обявиха, че вероятно палежите са с цел „отмъщение“ спрямо инж.Стайков от страна на лица към които са предприети административно-наказателни действия за извършени нарушения на режимите в Национален парк „Централен Балкан“.

Запален е автомобилът му "Фолксваген Шаран" в центъра на Казанлък и покривната конструкция на вилата му в село Търничани (община Павел баня). Това не е първото посегателство върху собственост на 54-годишния инспектор.

Членовете на Коалицията „За да остане природа“ стартираха дарителска кампания за набиране на финансови средства в подкрепа на Николай Стайков и чрез дарения само за два месеца успяха да съберат над 5000 лв., които имат за цел да му помогнат да се възстанови след посегателството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови