До обяд слънчево, следобед са възможни градушки

OFFNews 07 май 2016 в 08:37 2824 0

Максималните температури днес ще бъдат между 17° и 22°, в София – около 17°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от "Фокус".

Преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд и преди полунощ отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Възможни са градушки.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за май - очаква се слабо да се понижи.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър.

Максимални температури на въздуха ще са 16-18°. Температурата на морската вода - 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще има значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа предимно умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови