До дни решават дали да има великденски добавки за пенсионерите

ОFFNews 23 март 2018 в 15:50 3327 0

До дни ще бъде взето решение дали да има великденски добавки за пенсионерите. 

Това обяви пред журналисти в Народното събрание финансовият министър Владислав Горанов. 

"Още малко време ни трябва за анализ на текущото изпълнение на бюджета, тъй като излизат постоянно нови ангажименти. Ангажимент беше поет към служителите на МВР. Постигнало се е споразумение и със служителите на съдебната охрана и на изпълнение на наказанията към Министерство на правосъдието. Трябва още малко време-въпрос на дни, за да преценим дали можем в рамките на гласувания закон за бюджет да се отпуснат подобни добавки", каза той.

По-рано днес социалният министър Бисер Петков обяви, че заседанието на Министерския съвет на 28 март бъде взето решението дали ще има великденски добавки за пенсионерите. Той подчерта, че това зависи от финансовия министър, защото става дума за непланиран в бюджета на ДОО разход.

Според социалното министерство трябва запази досегашният размер на великденските добавки - 40 лева. Досега добавки се раздаваха хора с пенсии до линията на бедността. Тази година тя е 321 лева.

Горанов коментира мнението на Петков за това, че добавките трябва да останат 40 лв. с думите: "Сигурно си има в бюджета тези пари, за да ги плати. Не му е работа на министър на Петков. Той по-скоро цитирал какво е било предишният път, когато са раздавани".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови