До 25 градуса днес, дъжд в петък и събота

OFFNews 11 май 2017 в 06:39 2614 0

Хладна сутрин, предимно слънчево през деня и облачно в следобедните часове. Такова ще е времето днес според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Сутринта, главно в Северна България, ще има условия за образуване на слана. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и с него ще се затопли. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи.

Минималните температури ще са предимно между 3° и 9°, а максималните ще са между 20° и 25°

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валеж е малка. Ще духа умерен, след обяд и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще се затопли. Максималните температури ще са между 16 и 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е около 16°.

Дъждовни петък и събота предвиждат метеоролозите. За сметка на това, неделята ще е без валежи и със средна максимална температура 24 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови