До 2 години ще имаме е-система за сигнали за опасности на пътя

OFFNews 11 март 2021 в 16:51 1381 0

До 2 години страната ни ще има цялостна електронна система за подаване на сигнали от гражданите за опасности на пътя. Създаването й е част от приетите промени в Закона за пътищата.

Това съобщи председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова по време на Годишните награди на Българската браншова асоциация "Пътна безопасност". 

Агенцията получи отличието "Институция с голям принос в пътната безопасност през 2020 г."

С 26% намаляват жертвите на пътя при сравнение на данните между 2019 и 2020 г. 

"Най-важното е всички ние – институции, неправителствен сектори и не на последно място – медиите, да обединим усилия и да не допуснем през 2021 г. да има ръст на пътния травматизъм", подчерта Малина Крумова

По думите ѝ разширението на обхвата на процедурите за пътна безопасност, въвеждането на цялостна оценка и класификация на безопасността на пътната инфраструктура и регламентирането на целенасочените инспекции са ключови за повишаване на безопасността на пътищата.

"Не по-малко важно е, че с измененията се дава възможност на всички общини да прилагат процедурите за пътна безопасност и за пътища извън обхвата на Закона и за уличните мрежи", допълни Малина Крумова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews