До 14° днес, сутрешните температури остават над нулата

OFFNews 02 януари 2022 в 06:30 1352 0

Днес облачността ще е променлива, до обяд по-често значителна, но ще е почти без валежи. През нощта вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и западните райони на Горнотракийската низина - умерен от запад-северозапад; през деня ще отслабне и ще придобие южна компонента. Минималните температури ще са от 4° до 9°, за София - към 5°, дневните слабо ще се понижат и максималните ще са между 9° и 14°, за София - около 10°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 7°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали слабо. Преди обяд вятърът ще е до умерен от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови