До 11 градуса днес, максимум 5° до края на седмицата

OFFNews 15 декември 2020 в 03:16 1406 0

Днес разкъсването и намалението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, с изключение на източните райони. В крайните югоизточни райони е възможно и да превали слаб дъжд. Северният вятър в Източна България постепенно ще отслабне. Максимални температури ще са между 6° и 11°.

В планините облачността също ще се разкъса и намалее, но в сутрешните часове в масивите от Централна и Източна България все още е възможно да превалява слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, а по най-южното крайбрежие е възможно и да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 7°-9°. Температурата на морската вода е 10°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня бавно ще отслабва.

През следващите дни до края на седмицата в по-голямата част от страната ще бъде почти тихо. В много райони в равнините, низините и котловините рано сутрин ще се образуват мъгли или ниска облачност, а на места ще се задържат по-дълго. Около и след обяд ще има и слънчеви часове. В планинските райони ще има повече слънце и ще бъде сравнително топло. Минималните температури ще са около 0°, а максималните ще са в по-широки граници - в местата с по-трайна мъгла или повече облачност ще остават от 2° до 5°, в останалите райони ще достигат 8°-10°. Краткотрайна промяна ще има в четвъртък, когато в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад; ще преобладава облачно време, почти без валежи, а през следващите дни и дневните температури слабо ще се понижат. В началото на следващата седмица се повишава вероятността за валежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !