До 10 градуса днес, на изток ще вали - предимно сняг

OFFNews 26 януари 2024 в 00:27 800 0

сняг

Снимка Pexels

Снеговалеж.

През нощта ще преобладава ясно време. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 1°, показва прогнозата за времето на НИМХ.  

През деня облачността ще е променлива, често значителна, но само на изолирани места в източната половина от страната и планинските райони ще превали слабо, предимно сняг. Ще остане ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 5°.

Над планините облачността ще е променлива, по високите и открити части - често значителна. На места по старопланинското било и масивите от Западна България ще има валежи от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 1°, на 2000 m - около минус 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често значителна и на изолирани места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 5° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!