ДНСК потвърди строителното разрешително за новостроящата се сграда в к-с „Лазур“ в Бургас

OFFNews 20 февруари 2017 в 18:15 3026 0

„Разрешенията за строеж не са обжалвани, влезли са в сила и съгласно Закона за устройство на територията не подлежат на отмяна.“ Това показа проверка на ДНСК във връзка с възлагателен акт от 02.02.2017 г. на Окръжна прокуратура Бургас за строителство, извършвано в ж.к. „Лазур“, Бургас.

След представянето на проекта на „СК“ ООД в началото на месец февруари 2017 г. бе образувана проверка дали строителните разрешителни, издадени за сградата, която се строи в комплекс „Лазур“, са законни. В рамките на действията на ресорните институции в законоустановения срок са извършени служебни проверки на издадените четири разрешения за строеж. В заключението на ДНСК се казва, че не са установени нарушения на предвижданията на действащите ПУП и РУП. 

„Като уважавана строителна компания, гордееща с десетки реализирани проекти за последните 25 години, сред които и някои емблематични за Бургас и областта сгради, винаги сме започвали работа след получаването на всички необходими разрешителни и успешно преминаване на законовите процедури“, категорични са инвеститорите от „СК“ ООД. Те изравяват надежда това становище на ДНСК да спре спекулациите около законността на започналите вече строителни дейности за реализиране на инвестицията им в комплекс „Лазур“.

С реализацията на проекта 1 милион лева ще бъдат инвестирани в нови улици, зелени площи, парко места и детска площадка за всички жители на комплекса, а самата сградата ще има 126 апартамента, 9 офиса, 153 подземни паркоместа на три подземни нива на разгърната площ от 23 970 м2.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови