Днес за последно ще се карат ски на Витоша

OFFNews 17 април 2022 в 08:48 1418 0

Днес е последният ден за каране на ски на Витоша. На планината до София ще работи само Пътека Меча поляна. Там ще се проведе събитие , наречено Витоша Spring Sessions 2022 - ще има музика със забавления и награди за посетителите. След токов удар вчера сутринта лифтът Витошко лале 1 е с техническа повреда и няма да работи, съобщават от Витоша ски.

Силните ветрове, заради които се налагаше често спиране на съоръженията, бяха сред основните проблеми за скизоната на Витоша през тази зима, където поставят край за този сезон.

На Мальовица все още има много сняг и пистите и съоръженията работят в почивните дни. Дали там ще се карат ски за великденските празници?

"За великденските празници ще пуснем прессъобщение в официалния сайт и във фейсбук дали ще бъдат отворени съоръженията", заяви пред БНР Мартин Ицов от фирмата-концесионер.

Около 50 скиори на ден преминават в почивните дни в ски-зона Мальовица. Оттам напомнят, че лавинната опасност в планините остава висока.

"Призовавам скиорите да карат само на обезопасените места и да бъдат с водачи, ако ходят извън пистите", посочи той.

От НИМХ предупреждават, че за днес е обявен жълт код в цялата страна за валежи от дъжд. Вятърът ще се усилва и заради застудяването дъждовете ще преминават в сняг.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!