Днес цял ден в Южния парк ще има Фамилатлон

OFFNews 08 юни 2024 в 09:12 4002 0

Днес цял ден в Южния парк ще има Фамилатлон

Снимка Фамилатлон

Днес цял ден в Южния парк ще има Фамилатлон

"С „Фамилатлон“ продължаваме да развиваме каузата за качественото време със семейството. Създаваме пространство, в което родители и деца да се забавляват и да научат за нови инициативи." Това каза за БТА изпълнителният директор на Асоциация „Родители“ Яна Алексиева по повод провеждането за шестнайсета година на изданието „Фамилатлон“.

Събитието ще започне от 10:00 и ще продължи до 16:00 ч. на голямата поляна в Южния парк в София.

"На различни щандове ще представим възможности за образователни или творчески хобита – за книги, спорт, наука, роботика," посочи Алексиева. Ще бъдат раздавани и интересни награди, които да зарадват децата. Ще се осъществи и традиционният „Малък велопоход“ за деца от две до шест години. Инициативата „Ябълки за смет“ отново ще е част от „Фамилатлон“. Чрез нея децата ще научат повече за здравословните и устойчиви навици. Присъстващите ще събират отпадъци и за награда ще получат ябълка.

Друга инициатива предлага на децата да влязат в ролята на доставчици на продукти за дома, с което да научат повече за веригата на доставките. По време на събитието ще бъдат представени и различни доброволчески организации. Компании ще представят свои продукти. Специалисти ще покажат пред аудиторията как се оказва първа помощ при задавяне, силно кръвотечение, счупване на крайници, сърдечен арест и др. спешни състояния.

"Надяваме се на добро настроение и усмивки," каза Алексиева. Тя засегна темата за забързаното всекидневие, което пречи на родителите да имат по-пълноценно време с децата си. "Важно е обаче да сме с децата си, да общуваме с тях и да имаме общи преживявания," подчерта Алексиева.

Повече за "Фамилатлон" и участниците може да бъде видяно тук.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх