Днес ще е облачно и дъждовно

OFFNews 23 януари 2019 в 07:47 2271 0

Днес ще е облачно. На много места в страната ще има валежи: в Северозападна България – от дъжд и сняг, в останалите райони предимно от дъжд, показва прогнозата на НИМХ.

Значителни ще са количествата в Рило-Родопската област. Ще духа слаб, след обяд в Източна и Южна България умерен вятър от юг-югоизток, в северозападните райони – от североизток.

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, а максималните в по-голямата част от страната, ще са между 6° и 11°.

През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще е облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето е 3 бала.

Над планините ще е облачно. Ще има валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад, който вечерта още ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра – около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови